Menu Close

Kontakta oss

Altantvätt​

En altan utsätts för många olika påfrestningar och blir lätt smutsig efter till exempel väderomväxlingar och lortiga skor. Det är även vanligt att altaner drabbas av beläggningar och alger med tiden. Smuts och alg-bildning ger ett ovårdat intryck och minskar trivseln – anlita oss och låt oss tvätta er altan.

Så här behandlar du ditt trädäck:

Våra träoljor ger trädäcket en vattenavvisande yta och träet får det mest optimala skyddet mot UVstrålar. Hur länge behandlingen håller, beror på mängden olja och pigment under träytan. För att den efterföljande behandlingen ska kunna tränga så djupt in i träet som möjligt, ska inte trädäcket grundas.

1. Ordentlig rengöring gör att oljan fäster ordentligt. Fukta först trädäcket med vatten för att undvika att våran tralltvätt torkar allt för snabbt i direkt solljus. Nytt trä klarar sig med lätt slipning, gå sedan till steg 4.

2. Lägg på tralltvätt och låt det verka i ca 10 min. Tänk på att använda gummihandskar och skyddsglasögon. Var noga med att även skydda metall, glas och andra målade ytor.

3. Skrubba med en borste, skölj noga med vatten och låt torka. Slipa ytan lätt och borsta bort slipdammet.

4. Nu är det dags att applicera oljan. Börja med ändträet. Mätta ändträet noggrant med olja genom att stryka det minst 3–4 gånger.

5. Slutbehandla 1-2 gånger med någon av våra träoljor. Torka bort överskottsoljan efter ca 10-25 minuter. Tänk på att se till att det inte förväntas bli regn eller dagg under de närmaste 6 timmarna.

6. Nu är ditt trädäck redo för både regnskurar och grillfester i flera år!

För att beställa en Altantvätt, kontakta oss direkt genom att fylla i formuläret här på sidan, eller klicka här.